Platform voor buurtontwikkeling

afbeelding van Danielle van Oostrum  
Ik werk als communicatieadviseur bij Movisie. Voor Buurtwijs verzorg in de webredactie, onderhoud ik het Facebookaccount en maak ik de nieuwsbrieven. Ik vind het mooi en leuk om vanuit deze functie de inspirerende verhalen van buurtmakers naar buiten te brengen!
Wijkgericht werken is de nieuwe realiteit

Foto: stock (123rf)

Interview
afbeelding van Platform31  
8 oktober 2019

Hoe kijken professionals uit de wijk aan tegen het wijkgericht werken van gemeenten? Hoe integraal gebeurt dat volgens hen? En hoe verloopt de samenwerking? Charlotte Post, adviseur leefbaarheid en duurzaamheid, vertelt over haar succesvolle samenwerkingen met bewoners en gemeenten.

Storytelling

Foto: stock (123rf)

Praktijkverhaal
afbeelding van riemie van dijk  
26 september 2019

Wat heb je als sociaal werker zelf aan storytelling? Riemie van Dijk verbindt het sociaal werk, de sociale basis en storytelling aan elkaar.

Werken vanuit empowerment

Foto: stock (123rf)

Publicatie
24 september 2019

Zelfredzaam zijn en participeren: we willen het wel, maar kunnen het niet altijd. Soms hebben we hulp nodig. Sociaal werk kan helpen, als het zich meer dan nu richt op empowerment en sociale reflectie.

Dakpark

Foto: stock (123rf)

Artikel
afbeelding van Redactie  
17 september 2019

Het Dakpark is het grootste park op een dak in Nederland. Tevens een voorbeeld van hoe je tegelijkertijd natuur inclusief én bewoner inclusief kunt bouwen.