Platform voor buurtontwikkeling

afbeelding van Danielle van Oostrum  
Ik werk als communicatieadviseur bij Movisie. Voor Buurtwijs verzorg in de webredactie, onderhoud ik het Facebookaccount en maak ik de nieuwsbrieven. Ik vind het mooi en leuk om vanuit deze functie de inspirerende verhalen van buurtmakers naar buiten te brengen!
Opbouwwerk verdient een nieuw jasje

Foto: stock (123rf)

Opinie
afbeelding van Radboud Engbersen  
12 juni 2019

De behoefte aan opbouwwerk lijkt tegenwoordig toe te nemen. Maar hoe moet opbouwwerk anno 2019 eruitzien? Radboud Engbersen doet inspiratie op in Parijs.

Jongerenwerk

Foto: stock (123rf)

Interview
afbeelding van Daniel Pit  
14 mei 2019

De inspirator van Daniël Pit is net met pensioen. Voor de laatste keer gaat Daniël mee in de camper van Frank de Koster om terug te blikken op 20 jaar jongerenwerk op straathoeken en in bossen van Friesland.

Muurschildering Kanaleneiland

Foto: Ben Visser (Flickr)

Blog
afbeelding van Radboud Engbersen  
9 mei 2019

In de Utrechtse wijk Kanaleneiland is een uniek en ondernemend civic center ontstaan waar oude idealen van samenlevingsopbouw een eigentijdse vorm krijgen. Radboud Engbersen en Judith Jansen schetsen hoe je ondernemerschap kunt omarmen en verbindingen tussen inwoners kunt leggen.

Participatie valt niet te voorspellen

Foto: stock (123rf)

Blog
afbeelding van Redactie  
7 mei 2019

Hoe krijg je mensen in beweging? Vanuit haar achtergrond in psychologie en communicatie neemt Malou Bromberg het proces onderliggend aan participatie onder de loep.