Platform voor buurtontwikkeling

afbeelding van Danielle van Oostrum  
Ik werk als communicatieadviseur bij Movisie. Voor Buurtwijs verzorg in de webredactie, onderhoud ik het Facebookaccount en maak ik de nieuwsbrieven. Ik vind het mooi en leuk om vanuit deze functie de inspirerende verhalen van buurtmakers naar buiten te brengen!
Klein gebaar, groot effect

Foto: stock (123rf)

Publicatie
afbeelding van Redactie  
5 december 2019

Een praatje maken, het goede voorbeeld geven, meehelpen met een huishoudelijke klus. Voor veel sociale werkers zijn dit vanzelfsprekende, maar ondergewaardeerde handelingen.

Politiseren van je burgerinitiatief is een noodzaak

Foto: Paul de Bruin

Reportage
afbeelding van Paul de Bruijn  
3 december 2019

Berlijn is een stad waar het Hollandse poldermodel minder praktijk is. De burgers hebben er geleerd om ook langs andere democratische wegen hun invloed uit te oefenen. Paul de Bruijn deelt zijn observaties en leerzame tips.

Eenzaamheid doorbreken met een spel

Foto: stock (123rf)

Instrument
afbeelding van Redactie  
26 november 2019

Onderzoek naar nieuwe manieren van contact maken, leidde tot het ontstaan van Kletsborden. Een spel dat ons leert aandacht en waardering te hebben voor elkaar. Onderzoeker Meike Heessels vertelt waarom we massaal met Kletsborden moeten werken.

Geld verdienen met de energietransitie

Foto: Delfshaven Coöperatie

Interview
afbeelding van Karlijn Ligtenberg  
afbeelding van Danielle van Oostrum  
21 november 2019

Met je hele wijk overstappen op duurzame energie, dat biedt kansen! Juist voor de armere wijken, stelt Robbert de Vrieze van Delfshaven Coöperatie. Het geeft mogelijkheden om bewoners met elkaar te verbinden en samen de levensstandaard in je buurt op te schroeven.