Platform voor buurtontwikkeling

afbeelding van Danielle van Oostrum  
Ik werk als communicatieadviseur bij Movisie. Voor Buurtwijs verzorg in de webredactie, onderhoud ik het Facebookaccount en maak ik de nieuwsbrieven. Ik vind het mooi en leuk om vanuit deze functie de inspirerende verhalen van buurtmakers naar buiten te brengen!
In gesprek met 200 flatbewoners

Foto: stock (123rf)

Praktijkverhaal
afbeelding van riemie van dijk  
30 juli 2019

Hoe weet je in hoeverre flatbewoners elkaar kennen en bereid zijn elkaar te helpen? Riemie van Dijk heeft opgetekend hoe haar collega-opbouwwerker dit samen met de woningcorporatie heeft aangepakt en hoe de transformatie van het welzijnswerk in de praktijk werkt.

Alledaagse attentheid in een superdiverse wijk

Foto: stock (123rf)

Publicatie
25 juli 2019

Zijn bewoners van een superdiverse wijk bereid om voor elkaar te zorgen? In de Amsterdamse wijk Overtoomse Veld blijkt wel sprake van ‘alledaagse attentheid’: even de boodschappen naar boven tillen in het portiek of eten brengen bij een zieke buurvrouw.

Sterft de buurtwerker uit?

Foto: stock (123rf)

Blog
afbeelding van Radboud Engbersen  
2 juli 2019

In de microkosmos van onze buurten wordt de buurtwerker met uitsterven bedreigd en niemand die het in de gaten lijkt te hebben. Hoeveel buurtwerkers hebben we eigenlijk nog in Nederland?

Opbouwwerk verdient een nieuw jasje

Foto: stock (123rf)

Opinie
afbeelding van Radboud Engbersen  
12 juni 2019

De behoefte aan opbouwwerk lijkt tegenwoordig toe te nemen. Maar hoe moet opbouwwerk anno 2019 eruitzien? Radboud Engbersen doet inspiratie op in Parijs.