Platform voor buurtontwikkeling

Opbouwwerk & Master Social Work @ De Goede Praktijkontwikkeling
afbeelding van Sylvia de Goede  
In mijn werk focus ik op het verbinden van partijen, kennisoverdracht en het faciliteren van samenwerkingsprocessen. Als Master Social Work zet ik mijn skills graag in om een bijdrage te leveren aan de (praktijk)ontwikkeling van ons mooie vak.
Samensturing bij zelfbeheer
Blog
afbeelding van Sylvia de Goede  
30 oktober 2017
  In haar voorgaande blogs schreef Sylvia de Goede al over haar ervaringen als opbouwwerker en over het fenomeen zelfbeheer. Onlangs studeerde ze zelfs af op het thema zelfbeheer. In deze blog deelt ze haar bevindingen.
Dialoog is niet te soft bij politieke meningsverschillen

Foto: Geoff Livingston (Flickr Creative Commons)

Blog
afbeelding van Sylvia de Goede  
14 maart 2017
Nico de Boer vraagt zich in zijn blog PVV en sociaal werk af of een dialoog niet te veel ruimte laat voor onsociaal gedrag. Opbouwwerker Sylvia de Goede reageert: juist tijdens een dialoog leren mensen de basis van de democratie in de praktijk.
Hoe helpt de dialoogmethode op weg naar zelfbeheer?

Foto: Eugene Kim (Flickr Creative Commons)

Blog
afbeelding van Sylvia de Goede  
26 januari 2017
Meer en een betere samenwerking tussen bewoners en professionals is hét thema in het sociaal werk. Veel samenwerkingsrelaties verlopen stroef door een gebrek aan communicatie. Hoe kan dit beter?
Een praktijkles in zorgvuldigheid: van bewoners, aan professionals

Foto: AleXander Agopian (Flickr Creative Commons)

Blog
afbeelding van Sylvia de Goede  
16 november 2016
    Bewoners beheren steeds vaker zelf buurthuizen of andere voorzieningen in de wijk. Maar hoe werk je als professional mee aan zelfbeheer? Drie lessen uit de praktijk.