Platform voor buurtontwikkeling

Opbouwwerker @ Welzijn Lelystad & Buurtwijs Correspondent
afbeelding van Sacha de Ruiter  
Als opbouwwerker ondersteun ik bewoners met een wens/behoefte mbt leefbaarheid in breedste zin van het woord. Ik bouw aan netwerken en probeer hier zoveel mogelijk vruchtbare verbindingen tot stand te brengen. Sinds februari 2017 ben ik werkzaam bij Welzijn Lelystad. Hiervoor heb ik 7 jaar gewerkt als opbouwwerker in Almere. Hier had ik een breed netwerk opgebouwd, bestaande uit bewoners, vrijwilligersorganisaties, professionals, ambtenaren in alle geledingen. Het was dan ook best een stap om de vertrouwde omgeving en netwerk achter me te laten en in Lelystad opnieuw te beginnen. Ik hou van een uitdaging!
Praktijkverhaal
afbeelding van Sacha de Ruiter  
6 juni 2022

Er zijn zoveel mensen met groene ambities voor hun buurt. Hoe mooi is het als je samen een levendig netwerk vormt dat meedeint met de seizoenen en de buurt meer klimaatbestendig maakt?

Sarah doet weer mee

Foto: stock (123rf)

Praktijkverhaal
afbeelding van Sacha de Ruiter  
3 oktober 2019

Politiserend opbouwwerk loont! Sacha de Ruiter vertelt over de strijd die een moeder voerde om haar verstandelijk beperkte dochter weer te laten meedoen in de buurt.

Praktijkverhaal
afbeelding van Sacha de Ruiter  
19 oktober 2017
Tijdens Krachtproef, het festival voor community builders, bezocht Buurtwijs Correspondente Sasha de Ruiter de Lucas Community: een gemeenschap van ondernemende bewoners uit het Amsterdamse Nieuw-West.
Van plantjes naar praatjes

Foto: Greenpeace Marburg (Flickr Creative Commons)

Praktijkverhaal
afbeelding van Sacha de Ruiter  
8 september 2017
    Wat te doen als er in de wijk nog vrij weinig contacten zijn en je in korte tijd toch zoveel mogelijk bewoners wil laten kennismaken met opbouwwerk? Dan organiseer je een plantjesactie!