Platform voor buurtontwikkeling

@ Platform31
afbeelding van Platform31  
Kennis- en netwerkorganisatie Platform31 ziet de trends in stad en regio. We verbinden beleid, praktijk en wetenschap rondom actuele vraagstukken en komen tot een aanpak waarmee bestuurders, beleidsmakers en uitvoerders direct aan de slag kunnen.
Bouwstenen voor een wendbare wijkaanpak

Foto: Joris Cornielje (Flickr Creative Commons)

 

Publicatie
afbeelding van Platform31  
5 november 2019
Gemeentelijke organisaties zijn steeds meer ingericht om wijkgericht te werken. Toch blijft de uitvoering van een wijkgerichte aanpak binnen de gemeentelijke organisaties nog regelmatig lastig. Gedeeld gevoel van urgentie blijkt een mooi startpunt.
Wijkgericht werken is de nieuwe realiteit

Foto: stock (123rf)

Interview
afbeelding van Platform31  
8 oktober 2019
Hoe kijken professionals uit de wijk aan tegen het wijkgericht werken van gemeenten? Hoe integraal gebeurt dat volgens hen? En hoe verloopt de samenwerking? Charlotte Post, adviseur leefbaarheid en duurzaamheid, vertelt over haar succesvolle samenwerkingen met bewoners en gemeenten.
Intermediairs in de wijk

Foto: stock (123rf)

Interview
afbeelding van Platform31  
22 augustus 2019
Actieve buurtbewoners zorgen voor positieve veranderingen in hun buurt. Voor beleidsmakers en wijkambtenaren zijn deze personen van grote waarde. Merlijn van Hulst en Mark van Ostaijen, werkzaam bij Tilburg University, doen onderzoek naar deze personen en vertellen over hun ervaringen in Amsterdam Nieuw-West.
Wijkgericht werken: zo doen we dat

Foto: stock (123rf)

Publicatie
afbeelding van Platform31  
10 juli 2019
Hoe geef je als gemeente succesvol en effectief vorm aan wijkgericht werken? Met die vraag gingen het Landelijk Platform Buurtgericht werken (LPB), A&O fonds Gemeenten en Platform31 met zes gemeenten aan de slag. De lessen uit deze werkplaatsen zijn verzameld in een werkboek.