Platform voor buurtontwikkeling

afbeelding van LSA bewoners  
Het Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners is al 26 jaar een vereniging van en voor vrijwilligers die zich sterk maken voor hun buurt. Onze leden zijn bewonersgroepen. Het LSA stimuleert en verbindt bewoners door kennis en deskundigheid met elkaar en met anderen te delen.
Contact via lsa@lsabewoners.nl
Actieve bewoners en de Omgevingswet

Foto: stock (123rf)

Blog
afbeelding van LSA bewoners  
10 september 2019

De actieve bewoner rukt op in het ruimtelijk domein. Thijs van Mierlo van LSA bewoners signaleert 5 trends op het gebied van burgerplanvorming.

Van slonzige flat naar een sterke community

Foto: stock (123rf)

Methodebeschrijving
afbeelding van LSA bewoners  
18 juni 2019

Hoe werd een Diemense flat een community waarin mensen omkijken naar elkaar, veel sociaal contact hebben en daardoor prettiger samen wonen? Lees hier tips van community builders Birgit en Irma. Je kan er meteen mee aan de slag.

Aan de slag met de energietransitie

Foto: Flickr Creative Commons

Interview
afbeelding van LSA bewoners  
19 maart 2019

De energietransitie is naast een technische ook een sociale opgave. Want hoe verenig je buurtbewoners rond dit vraagstuk? Hoe pak je dat aan in wijken met lage inkomens? Wijkbewoners kunnen veel doen en hebben ook macht, aldus Thijs de la Court. Hij geeft vier belangrijke aandachtspunten.

Overname van vastgoed door bewoners

Foto: stock (123rf)

Praktijkverhaal
afbeelding van LSA bewoners  
7 maart 2019

In het regeerakkoord staat dat het kabinet experimenten met overdracht van vastgoed aan bewonersinitiatieven mogelijk wil maken. Kristel Jeuring van LSA laat zien hoe dit recht op overname in de praktijk geregeld kan worden.