Platform voor buurtontwikkeling

afbeelding van LSA bewoners  
Het Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners is al 26 jaar een vereniging van en voor vrijwilligers die zich sterk maken voor hun buurt. Onze leden zijn bewonersgroepen. Het LSA stimuleert en verbindt bewoners door kennis en deskundigheid met elkaar en met anderen te delen.
Contact via lsa@lsabewoners.nl
Van slonzige flat naar een sterke community

Foto: stock (123rf)

Methodebeschrijving
afbeelding van LSA bewoners  
18 juni 2019

Hoe werd een Diemense flat een community waarin mensen omkijken naar elkaar, veel sociaal contact hebben en daardoor prettiger samen wonen? Lees hier tips van community builders Birgit en Irma. Je kan er meteen mee aan de slag.

Aan de slag met de energietransitie

Foto: Flickr Creative Commons

Interview
afbeelding van LSA bewoners  
19 maart 2019

De energietransitie is naast een technische ook een sociale opgave. Want hoe verenig je buurtbewoners rond dit vraagstuk? Hoe pak je dat aan in wijken met lage inkomens? Wijkbewoners kunnen veel doen en hebben ook macht, aldus Thijs de la Court. Hij geeft vier belangrijke aandachtspunten.

Overname van vastgoed door bewoners

Foto: stock (123rf)

Praktijkverhaal
afbeelding van LSA bewoners  
7 maart 2019

In het regeerakkoord staat dat het kabinet experimenten met overdracht van vastgoed aan bewonersinitiatieven mogelijk wil maken. Kristel Jeuring van LSA laat zien hoe dit recht op overname in de praktijk geregeld kan worden.

Nieuwe perspectieven op de wijkonderneming

Foto: Natuur-SUPER (Flickr Creative Commons)

Publicatie
afbeelding van LSA bewoners  
31 mei 2018

Wijkondernemingen zorgen voor werk in de wijk. Maar wat hebben zij zelf nodig om dit nog beter te kunnen doen? Kiemkracht en LSA deden er onderzoek naar en delen hier hun drie belangrijkste bevindingen.