Platform voor buurtontwikkeling

Redacteur @ Movisie
afbeelding van Tanja Bubic  
Hoi, ik ben de redacteur van Buurtwijs en speur voortdurend naar mooie verhalen over buurtontwikkeling en community building. Heb je een mooi verhaal? Laat het me weten via t.bubic@movisie.nl.
Foto van letters die het woord Podcast vormen

Foto: stock (123rf)

Artikel
afbeelding van Tanja Bubic  
28 januari 2020

Podcast zijn een enorme hype. Ook in het sociaal domein. Buurtwijs maakte een selectie van podcast die je onderweg bijpraten, inspireren en aan het denken zetten over ontwikkelingen in het sociaal domein.                           

Laat het geld niet weglekken uit je buurt

Foto: stock (Pexels)

Artikel
afbeelding van Tanja Bubic  
10 december 2019

Onze huidige economie functioneert volgens neoliberale regels die, naast welvaart, ook voor ongelijkheid en uitsluiting zorgen. Community Wealth Building biedt een alternatief: een economisch systeem waarin de behoeften en belangen van de gemeenschap worden gediend.

Gemeenschap is van iedereen

Foto: Voedseltuin IJplein

Artikel
afbeelding van Tanja Bubic  
5 juli 2019

Het commons denken is een alternatief voor sociaal-economische ongelijkheid. Maar hoe doe je dat samen? Daarover ging de 28ste Buurtcommunities. Ondanks de hittegolf, waren de gesprekken niet minder vurig.

Krachtproef#18

Foto: Tanja Bubic

Blog
afbeelding van Tanja Bubic  
15 november 2018

Opbouwwerkers trokken dit jaar naar Friesland. Niet voor de Europese Hoofdstad Leeuwarden, maar voor het uitgestrekte platteland. Daar vond voor de zesde keer het Krachtproef festival plaats.