Platform voor buurtontwikkeling

De winnaars van de schrijfwedstrijd zijn bekend!

17 verhalen over dromen en het lef om hiervoor te gaan
Blog
20 februari 2017

Eind 2016 ontvingen we 17 prachtige verhalen als reactie op onze eerste schrijfwedstrijd. Professionals en bewoners schreven over hoe zij in buurten mensen met elkaar verbinden. Wie is de winnaar en waarom?

 

‘Laat op een motiverende en inspirerende manier zien wat er volgens jou werkt bij buurtontwikkeling.’ Dat was de opdracht voor de eerste schrijfwedstrijd van Buurtwijs. De winnaar van de schrijfwedstrijd is Henk van Setten. Hij schreef het verhaal Gemmie en Gaby: het welkomstcomité van Vitaal Kerkerdom. Henk wint €500,-, twee kaarten voor het We Doen Het Zelf Wel-festival en een Buurtwijs-taart.

Het resultaat van de Buurtwijs schrijfwedstrijd waren 17 prachtige verhalen van professionals en bewoners over hoe zij in buurten mensen met elkaar verbinden. Over de uitdagingen die ze hierbij tegenkomen en hoe ze die zijn aangegaan. Over dromen en het lef om hier vol voor te gaan. De verhalen laten zien dat op lokaal niveau zoveel moois gebeurt en de jury heeft ze met veel plezier gelezen. 

Wie is de winnaar volgens de jury?

Bij het beoordelen heeft de jury gekeken naar de leesbaarheid, de opbouw van het verhaal en de inhoud. Het verhaal Gemmie en Gaby: het welkomstcomité van Vitaal Kekerdom van Henk van Setten scoorde het hoogst.

In het verhaal neemt Henk ons mee naar Kekerdom. Henk is net verhuisd naar het kleine dorp en krijgt twee bewoners op bezoek die hem namens Vitaal Kekerdom welkom komen heten. Door zijn manier van schrijven is het alsof je als lezer naast hem op de bank zit en meeluistert als Gemmie en Gaby vertellen hoe Vitaal Kekerdom het dorp levend probeert te houden. Het verhaal illustreert het belang van actieve bewoners voor de leefbaarheid in kleine kernen en is tegelijkertijd een mooi voorbeeld van hoe je nieuwkomers kunt laten integreren in de gemeenschap.
Een terechte winnaar van de Buurtwijs schrijfwedstrijd!

Henk, gefeliciteerd met de prijs! Henk heeft aangegeven de prijs aan Gaby te doneren, om zo de activiteiten van Vitaal Kekerdom een extra stimulans te geven.

Wie is de winnaar van de publieksprijs?

Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs. Op de Facebookpagina van Buurtwijs konden lezers hun voorkeur voor één van de vier genomineerde verhalen aangeven. Het verhaal Straotpraot van Claudia Brugman heeft met veruit de meeste likes de publieksprijs gewonnen

Gefeliciteerd Claudia! Claudia wint hiermee ook twee kaartjes voor het We doen het zelf wel-festival en een Buurtwijs-taart. 

 

Benieuwd naar de andere verhalen? Alle genomineerden krijgen de kans om hun verhaal te verbeteren in een schrijfworkshop. Een selectie van de verhalen wordt daarna geplaatst. 

Wil jij ook op buurtwijs.nl laten zien wat jij doet, maar je weet niet waar te beginnen? Mail naar info@buurtwijs.nl. We helpen je graag verder.

 

Lees meer over:
Schrijfwedstrijd of bekijk onze nieuwsbrief

Reageer op dit artikel

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.