Platform voor buurtontwikkeling

Journalist @ Martin Zuithof
afbeelding van Martin Zuithof  
Ik ben Martin Zuithof, journalist op het terrein van stedelijke ontwikkeling, sociaal werk, welzijn, zorg en sociale vraagstukken. Ik schrijf artikelen, verzorg publicaties en werk als eindredacteur. Daarnaast heb ik veel ervaring met de organisatie van congressen.
Zelfredzaamheid is een westers ideaal

Amal en familie

Artikel
afbeelding van Martin Zuithof  
31 juli 2018
De westerse benadering van zelfred-zaamheid past niet bij mensen die uit een ‘wij-cultuur’ komen. Daarom heeft Amal Abass-Saal van Inspiratie-Inc. een eigen aanpak ontwikkeld.
Duurzaam Soesterkwartier

Foto: Duurzaam Soesterkwartier

Praktijkverhaal
afbeelding van Martin Zuithof  
7 juni 2018
Dreigende sloop van de historische spoorweggebouwen in Amersfoort leidde tot flinke bewonersprotesten. Verrassend genoeg ontwikkelde deze verzetsgroep zich tot een bewonersorganisatie met expertise op het gebied van duurzaamheid. Hoe maak je als bewonersgroep zo’n transformatie?
Inclusiviteit is hard werken

Foto: Tanja Bubic

Praktijkverhaal
afbeelding van Martin Zuithof  
17 mei 2018
Hoe houden burgerinitiatieven hun activiteiten open voor iedereen? Hoe slaan ze bruggen tussen groepen met de meest uiteenlopende achtergronden? Inclusie bij bewonersinitiatieven is vaak hard werken.  
Buurtcommunities: Stadstuin Ubuntu

Foto: Annet van Hoorn

Interview
afbeelding van Martin Zuithof  
3 april 2018
Ondernemers achter de stadstuin Ubuntu willen de stadslandbouw grootmaken in Amsterdam Zuidoost. Stadslandbouw biedt kansen voor wijkeconomie, leidt tot ontmoetingen en inspireert een gezonde en veerkrachtige levensstijl.