Platform voor buurtontwikkeling

Opbouwwerker @ M.O.S.
afbeelding van Jonathan Pit  
Op mijn zestiende ben ik vrijwilligerswerk gaan doen in de wijk waar ik woonde. Al snel werd ik voorzitter van een groep gedreven bewoners die, samen met mij, verschillende activiteiten organiseerden voor jong en oud. Door dit vrijwilligerswerk is mijn liefde ontstaan voor sociaal werk. Ik ben begonnen met een studie voor technisch autospecialist. Dit was van korte duur en al snel stapte ik over naar MBO sociaal cultureel werk. Na het afronden van SCW ben ik begonnen aan de studie CMV. In 2018 ben ik afgestudeerd en sinds april 2018 ben ik werkzaam voor de Maatschappelijke Onderneming Smallingerland (M.O.S.) als opbouwwerker. Een beroep dat mijn hart sneller laat kloppen!
Praktijkverhaal
afbeelding van Jonathan Pit  
12 september 2022

Opbouwwerker Jonathan heeft een boekje vol adresjes. Daar kan hij altijd even aanbellen voor een kop koffie en - soms nog belangrijker - een toiletbezoek.

Brainstorm vult rugzak met ideeën

Beeld: 123RF

Blog
afbeelding van Jonathan Pit  
2 juni 2020

De tijd nemen om met collega’s stil te staan bij wat iedereen de afgelopen weken heeft meegemaakt en zien welke creatieve ideeën er opborrelen tijdens een brainstorm? Jonathan Pit zegt doen!

Een dag uit het leven van een opbouwwerker

Foto: Flickr Creative Commons

Blog
afbeelding van Jonathan Pit  
4 juni 2019
Elke dag spannen velen zich in om onze buurten en wijken fijner, mooier en prettiger te maken. Maar wat doen al die buurtmakers op een dag? Vandaag gaan we op pad met Jonathan Pit, opbouwwerker in Smallingerland.