Platform voor buurtontwikkeling

eigenaar- adviseur @ De Verlichting Advies
afbeelding van Anita Keita  
Als zelfstandig adviseur voor maatschappelijke organisaties (zoals onderwijs, welzijn, zorg, gemeenten) ben ik bezig met thema's als co-creatie met bewoners, leerlingen, klanten, budgetten naar klanten/ bewoners, samenwerken in nieuwe organisatievormen en alternatieven voor aanbesteding. Ik werk nu aan buurtbetrokkenheid en samenwerking in een wijk in Oldenzaal en coach diverse welzijnsorganisaties. Ik beweeg graag op het snijvlak van denken en doen, van strategie en praktijk. Over mijn ervaringen schrijf ik regelmatig op mijn site (www.deverlichtingadvies.nl) en op www.inverbinding.works. ZIe bijv. dit veel gelezen artikel: http://www.inverbinding.works/zorg-en-welzijn/1062-aanbesteden-van-zorg-welzijn-en-diensten-kent-alleen-maar-verliezers
Speel het Dilemmaspel Sociaal Werk
Instrument
afbeelding van Anita Keita  
11 mei 2017

Sociaal werkers krijgen vaak te maken met verschillende belangen en dit levert soms knelpunten op. Met het Dilemmaspel leer je deze beter bespreekbaar te maken. Het spel is een eerste stap naar meer openheid, meer nieuwsgierigheid naar elkaar en betere samenwerking.

Philip Blond en Richard Sennett over burgerkracht
Artikel
afbeelding van Anita Keita  
2 december 2016

  Hoe ontstaat burgerkracht eigenlijk? Wat is er volgens Philip Blond en Richard Sennett voor nodig om burgers te stimuleren om mee te doen? Een analyse van twee grote denkers.