Platform voor buurtontwikkeling

Bestuurder en adviseur @ Versa Welzijn en De Verlichting Advies
afbeelding van Anita Keita  
Sinds 2017 besloot ik dat ik in het hart van sociaal werk van betekenis wilde zijn, als bestuurder. Ik nam grotendeels afscheid van advieswerk: via de Verlichting Advies doe ik af en toe nog kort advieswerk, alleen over Rijnlands organiseren en over strategische keuzes in sociaal werk/ welzijn. Als bestuurder werk ik, samen met onze 250 collega’s en 2000 vrijwillgers hard aan de positionering en waardering van sociaal werk en zijjn we op weg naar een Rijnlandse organisatie en cultuur. Over mijn ervaringen schrijf ik regelmatig Updates op de Versa Welzijn website en soms nog op mijn eigen site (www.deverlichtingadvies.nl) en op www.inverbinding.works. ZIe bijv. dit veel gelezen artikel: http://www.inverbinding.works/zorg-en-welzijn/1062-aanbesteden-van-zorg-welzijn-en-diensten-kent-alleen-maar-verliezers
Investeer nu in de sociale basis
Blog
afbeelding van Anita Keita  
24 september 2020

Het belang van de sociale basis wordt breed gedeeld, maar over de benodigde investeringen in deze basis is het laatste woord nog niet gezegd.

Ga voor Buurtkracht

Foto: stock (123rf)

Blog
afbeelding van Anita Keita  
2 april 2019

Durf uit te gaan van buurtkracht en te investeren in preventie. Anita Keita houdt een pleidooi voor meer lef om anders te denken en te werken.
Speel het Dilemmaspel Sociaal Werk
Instrument
afbeelding van Anita Keita  
11 mei 2017
Sociaal werkers krijgen vaak te maken met verschillende belangen en dit levert soms knelpunten op. Met het Dilemmaspel leer je deze beter bespreekbaar te maken. Het spel is een eerste stap naar meer openheid, meer nieuwsgierigheid naar elkaar en betere samenwerking.
Philip Blond en Richard Sennett over burgerkracht
Artikel
afbeelding van Anita Keita  
2 december 2016
  Hoe ontstaat burgerkracht eigenlijk? Wat is er volgens Philip Blond en Richard Sennett voor nodig om burgers te stimuleren om mee te doen? Een analyse van twee grote denkers.