Platform voor buurtontwikkeling

Directeur @ Agora Europa
afbeelding van Niesco Dubbelboer  
"Democratie is mijn passie. Mensen serieus nemen en verantwoordelijkheid geven horen daarbij". Niesco is directeur van Agora Europa. Deze club bestaat sinds 1990 en richt zich op het verbeteren en vernieuwen van de democratie. Niesco was eerder directeur van Agora voordat hij van 2003 tot 2007 de Tweede Kamer inging, waar hij het referendum en het burgerinitiatief introduceerde in Nederland. Na zijn Kamerlidmaatschap was hij directeur van het landelijk bureau van de PvdA. In 2014 keerde hij terug bij Agora om zich onder andere met buurtinitiatieven bezig te houden. Op dit moment doet hij in zeven gemeenten onderzoek naar wat buurtinitiatieven nodig hebben. Het project heet De Werkplaats MaakdeBuurt. Ook is hij nauw betrokken bij Nieuw Nederland en New Europe, de (inter)nationale beweging en het platform van Stadmakers rond Pakhuis de Zwijger.
Het recht om zelf plannen te maken voor de eigen buurt

Foto: Zeptonn (Flickr Creative Commons)

Artikel
afbeelding van Niesco Dubbelboer  
afbeelding van Eisse Kalk  
7 december 2016
      Wat maakt maatschappelijke initiatieven succesvol en hoe kan een gemeente daarop inspelen? Eisse Kalk en Niesco Dubbelboer volgden anderhalf jaar lang 21 initiatieven, en concluderen: voor meer ruimte moet de wetgeving aangepast worden.
Wethouders komen, wethouders gaan, maar het initiatief blijft altijd bestaan

Foto: José Manuel Ríos Valiente (Flicrk Creative Commons)

Blog
afbeelding van Niesco Dubbelboer  
30 mei 2016
  Wat hebben buurtinitiatieven nodig om goed op te kunnen starten? Niesco Dubbelboer over buurtrechten, de schotjescultuur en de superondersteunende ambtenaar