Platform voor buurtontwikkeling

'Ik kan met weinig moeite de wereld maken voor iemand anders'

een podcast over online buurtplatform buuv
Interview
afbeelding van Lou Repetur  
10 september 2021
in de studio

Over matches en mismatches, behulpzame buuvs en de ruimte tussen vrijwillig en vrijblijvend. Deze podcast gaat over BUUV, een online platform voor hulp en aanbod in Amsterdam-Zuid. 

 

Arjen Stada vertelt over zijn ervaringen als vrijwilliger en kantoorbuuv: 'Ik kan met weinig moeite de wereld maken voor iemand anders'. Sinds de start in 2014 is hij fan van online buurtplatform BUUV. Coördinator Maartje Gerritsen zorgt sinds een half jaar voor goede connecties met andere organisaties en intiatieven. Wil je ook een BUUV platform in jouw buurt? "Zorg voor een steengoed netwerk".

Sterke wijken, waar mensen zich prettig voelen, goed samenleven en elkaar ondersteunen als dat nodig is. Hoe krijg je dat voor elkaar?
In het meerjarige project Wij in de Wijk zoekt Movisie naar antwoorden op deze vraag. In een nieuwe, vierdelige podcastserie gaan Lou Repetur, Simon Timmerman en Jasper van de Kamp van Movisie in gesprek met direct betrokkenen bij lokale initiatieven in Utrecht, Amsterdam, Zutphen en Voorst.

Wat doen zij om prettig samenwonen en leven van álle inwoners mogelijk te maken? Wat gaat er goed? Hoe werken ze samen met inwoners, organisaties en professionals? Hoe bouwen zij, anders gezegd, aan een 'Wij in de wijk?' 

 

Lees meer over:
afbeelding van Lou Repetur  

Lou Repetur

Ik ben zowel actieve bewoners als kenniswerker als sociale professional als strategisch adviseur. Van velen markten thuis ;-)

Reageer op dit artikel

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.