Platform voor buurtontwikkeling

Hoe bouw je succesvolle (samenwerkings-)relaties op in de buurt?

De partnerschapskaart helpt partnerrelaties opbouwen en onderhouden
Instrument
31 oktober 2016
Hoe bouw je succesvolle (samenwerkings-)relaties op in de buurt?

Foto: Chris Havard Berge (Flickr Creative Commons)

 

 

Waardevolle samenwerkingsrelaties opbouwen kost tijd en aandacht. De partnerschapskaart helpt te definiëren wat je verwacht van wijkpartners en hierover het gesprek aan te knopen.

 

Community builders en actieve bewoners kunnen weinig beginnen zonder goede relaties met buurtorganisaties, bewonersnetwerken en andere lokale betrokkenen. Toch is succesvol samenwerken in de buurt ingewikkeld. Relaties moeten worden opgebouwd en onderhouden, en voordat je samen iets kunt bereiken is het belangrijk om erachter komen wat je aan elkaar hebt. De Partnerschapskaart helpt om partnerrelaties gaandeweg op te bouwen.

Hoe de Partnerschapskaart precies werkt vertelt ontwikkelaar Erik Jansen van de HAN in dit filmpje:

De Partnerschapskaart from Social Media Journaal on Vimeo.

‘Het in dialoog gaan over de waarden’ is volgens Jansen een belangrijke stap die vaak wordt overgeslagen. Het is daarom belangrijk om een open gesprek te voeren over wat beide partijen precies van de samenwerking verwachten. Oftewel wanneer zij de samenwerking geslaagd vinden. Deze eerste stap staat aan de rechterkant van de Partnerschapskaart. Wanneer de wensen en waarden helder zijn kunnen partijen de praktische kant van de samenwerking bespreken.

 

 


Wat zijn jouw ervaringen met samenwerkingsrelaties op buurtniveau? Deel ze hieronder.

De partnerschapskaart is ontwikkeld door Wmo-werkplaats Nijmegen. Hier vind je meer informatie over de Partnerschapskaart.

 

Lees meer over:

Reageer op dit artikel

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.