Platform voor buurtontwikkeling

Trainer @ Diversity Joy
afbeelding van Tom Schram  
Tom stapt in 2003 uit zijn carrière in de financiële sector en ontwikkelt nieuwe richtingen voor zichzelf, o.a. door een intensieve training in Neuro Linguistisch Programmeren (NLP). Op reis in Zuid Afrika ontmoet hij Jabu van Phaphama Initiatives. Dat wordt een bijzondere vriendschap en het begin van wat nu Diversity Joy is. Tom is meermaals in Zuid Afrika, maakte zich de trainingen van Phaphama eigen en brengt Jabu einde 2006 naar Nederland voor de eerste workshops. Wat hij vind en wat hem raakt is een trainingsomgeving waarin mensen in verbinding werken aan persoonlijke ontwikkeling, inclusief de trainers zelf. Meerdere keren ging hij met zijn NLP trainer Chris naar Zuid Afrika om facilitators van Phaphama te laten kennismaken met highlights van het NLP curriculum. Naast zijn werk voor Diversity Joy en Phaphama werkt Tom als zelfstandig adviseur en coach in het bedrijfsleven, waarbij hij veel gebruik maakt van wat hij vanuit Diversity Joy heeft te bieden.  
Over wijken en woestijnen I

Foto: Roadrunner38124 (Flickr Creative Commons)

Blog
afbeelding van Tom Schram  
afbeelding van Leon Beckx  
5 juli 2016
Hoe zet je stedelijke woestijnen, die te maken hebben met terugkerende problemen, in bloei? Dit vraagt om speelruimte, experiment en aanpassingsvermogen, stellen Léon Beckx en Tom Schram
Bewoners aller buurten, verenigt u!

Amsterdam Osdorp Foto: Robert Heijnen (Flickr Creative Commons)

Blog
afbeelding van Tom Schram  
afbeelding van Leon Beckx  
4 mei 2016
In tegenstelling tot beter gesitueerden, organiseren mensen met weinig geld zich niet zo effectief. Bewoners van Osdorp zoeken naar mogelijkheden om gezamenlijk hun positie te versterken. Dat leidt soms tot gezond tegendraadse oplossingsrichtingen.