Platform voor buurtontwikkeling

Socioloog en freelance journalist @ Schrijfsterre
afbeelding van Sterre ten Houte de Lange  
  Sterre is socioloog en freelance journalist bij o.a. voor het Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken, Vileine.com, Buurtwijs en Elsevier. Ze studeerde sociologie aan de UvA, specialiseerde zich in seks, liefde en relaties en studeerde af op ‘Waarom vriendinnen met elkaar over mannen praten’. Na anderhalf jaar als Aanstormend Talent bij Movisie en het Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken gewerkt te hebben, ging ze als freelance journalist aan de slag. Ze maakt interviews, video’s, doet eindredactie, schrijfcoaching, lezingen en advies op gebieden zorg & welzijn, seksualiteit, feminisme en culturen. Naast haar werk, is ze vrijwilliger bij kinderkampen van de AKC en deelnemer van de denktank Denkkracht Utrecht.
Sociale interventies: keurslijf of verrijking?

Foto: N. Wong (Flickr Creative Commons)

Publicatie
afbeelding van Sterre ten Houte de Lange  
19 september 2017
Beschouwen sociaal werkers interventies als een keurslijf of juist als een methodische verrijking?  Marcel van Engelen, Peter Rensen en Marcel Ham gingen langs bij vijf interventies om antwoord te vinden op deze vraag.
'Ik heb expres geen subsidie aangevraagd. Dan gaat de magie er af'

Foto: @DOCKFeijenoord (Twitter)

Blog
afbeelding van Sterre ten Houte de Lange  
27 juli 2017
De aanschuiftafels in Rotterdam kunnen gerust zonder subsidie, vindt Emine Bagçivan, participatiemakelaar bij DOCK. Een praktijkverhaal over de magie van een ongesubsidieerd vrijwilligersproject.
Vrijwilligersbegeleiding: neem niet de kortste weg

Foto: Mediawijzer.net (Flickr Creative Commons)

Blog
afbeelding van Sterre ten Houte de Lange  
13 juli 2017
Veel mensen in Rotterdam kloppen aan bij de participatiemakelaars van DOCK als ze vrijwilligerswerk willen doen. Hoe begeleid je mensen naar vrijwilligerswerk? Een interview met participatiemakelaar Loubna Farissi, werkzaam in Bloemhof, over waarom vaak een extra gesprek belangrijk is.
Een Haarlemse opbouwwerker leert collega’s buurtgericht te werken

Foto: schaaflicht (Flickr Creative Commons)

Praktijkverhaal
afbeelding van Sterre ten Houte de Lange  
afbeelding van Annette van den Bosch  
30 januari 2017
    Sociaal werkers in wijkteams zijn vaak experts in individuele hulpverlening. Ze zijn daardoor minder bekend met buurtgericht werk. Een opbouwwerker leert daarom haar collega’s de waarde van een bakkie koffie in de buurt.