Platform voor buurtontwikkeling

Socioloog en freelance journalist @ Schrijfsterre
afbeelding van Sterre ten Houte de Lange  
  Sterre is socioloog en freelance journalist bij o.a. voor het Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken, Vileine.com, Buurtwijs en Elsevier. Ze studeerde sociologie aan de UvA, specialiseerde zich in seks, liefde en relaties en studeerde af op ‘Waarom vriendinnen met elkaar over mannen praten’. Na anderhalf jaar als Aanstormend Talent bij Movisie en het Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken gewerkt te hebben, ging ze als freelance journalist aan de slag. Ze maakt interviews, video’s, doet eindredactie, schrijfcoaching, lezingen en advies op gebieden zorg & welzijn, seksualiteit, feminisme en culturen. Naast haar werk, is ze vrijwilliger bij kinderkampen van de AKC en deelnemer van de denktank Denkkracht Utrecht.
Toevallige contacten in de buurt blijken lang zo toevallig niet

Foto: Facebookpagina van Buurthuis Espelervaart

Praktijkverhaal
afbeelding van Sterre ten Houte de Lange  
afbeelding van Annette van den Bosch  
17 augustus 2021

Het buurtwerk in Emmeloord kan het goed vinden met de bewoners uit de wijk.

'Ik heb expres geen subsidie aangevraagd. Dan gaat de magie er af'

Foto: @DOCKFeijenoord (Twitter)

Blog
afbeelding van Sterre ten Houte de Lange  
27 juli 2017
De aanschuiftafels in Rotterdam kunnen gerust zonder subsidie, vindt Emine Bagçivan, participatiemakelaar bij DOCK. Een praktijkverhaal over de magie van een ongesubsidieerd vrijwilligersproject.
Vrijwilligersbegeleiding: neem niet de kortste weg

Foto: Mediawijzer.net (Flickr Creative Commons)

Blog
afbeelding van Sterre ten Houte de Lange  
13 juli 2017
Veel mensen in Rotterdam kloppen aan bij de participatiemakelaars van DOCK als ze vrijwilligerswerk willen doen. Hoe begeleid je mensen naar vrijwilligerswerk? Een interview met participatiemakelaar Loubna Farissi, werkzaam in Bloemhof, over waarom vaak een extra gesprek belangrijk is.