Platform voor buurtontwikkeling

Buurtwerker @ Sociaal Werk De Kop
afbeelding van Paula Bierma  
Sinds 1 januari 2018 werk ik met veel plezier als buurtwerker in een fijn team bij welzijnsorganisatie Sociaal Werk De Kop in Steenwijkerland. Mijn vorige job als coördinator van het Mantelzorgnetwerk in Steenwijkerland, is meegegaan naar Sociaal werk De Kop en nu onderdeel van mijn huidige werk als buurtwerker. We organiseren activiteiten voor mantelzorgers en voor iedereen in de wijk; zoals tapas voor zorgmama's en -papa's, Zorg & Boodschappen, Alzheimercafé's en Inloopbijeenkomsten in de wijken. En we zijn natuurlijk vraagbaak voor iedereen. Als geen ander weet ik het belang van goede mantelzorgondersteuning, daarom voel ik me erg thuis in deze job en kan ik dat goed uitdragen. En nu als buurtwerker is het nog meer verbinden, verlichten en versterken!
Samen in de wijk

Foto: Paula Bierma

Blog
afbeelding van Paula Bierma  
11 juli 2019

Het blijft lastig om aan te geven wat al dat buurtwerk nu ‘oplevert’. Laat staan om het te meten. Toch probeert Paula Bierma de waarde van onverwachte ontmoetingen te duiden door ons mee te nemen met haar activiteiten.

Zorg en Boodschappen

Foto: Eddie Welker (Flickr Creative Commons

Instrument
afbeelding van Paula Bierma  
21 augustus 2018

De supermarkt is een plek waar mensen zich thuis voelen, waar het vertrouwd is. Daarom ook een mooie plek om hulp aan te bieden. Gewoon aan de koffietafel onder het genot van een bakje koffie of thee. Dat is in Steenwijkerland heel gewoon!