Platform voor buurtontwikkeling

Buurtwerker @ Sociaal Werk De Kop
afbeelding van Paula Bierma  
Sinds 1 januari 2018 werk ik met veel plezier als buurtwerker bij welzijnsorganisatie Sociaal Werk De Kop in Steenwijkerland. Ik hou me daarbij met name bezig met informele zorg: Het coördineren van het VIP! (Vrijwilligers Informatie Punt) Steenwijkerland en ook Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland (een netwerk van ruim 90 organisaties/partijen). We organiseren activiteiten voor mantelzorgers en voor iedereen in de wijk; zoals tapas voor zorgmama's en -papa's, Zorg & Boodschappen, Alzheimercafé's en Inloopbijeenkomsten in de wijken. En we proberen mooie matches tot stand te brengen met, voor en door vrijwilligers. Verbinden, verlichten en versterken! En natuurlijk zijn we vanuit Sociaal Werk De Kop vraagbaak voor iedereen, waar het gaat om het sociale domein in Steenwijkerland. Als geen ander weet ik het belang van goede mantelzorgondersteuning en een inclusieve samenleving, daarom voel ik me erg thuis in deze job en kan ik dat goed uitdragen. #mantelzorg #welzijn #netwerken #buurtwerk #samenzorgen *Zelf ben ik al heel wat jaartjes mantelzorger*
Praktijkverhaal
afbeelding van Paula Bierma  
11 januari 2021

Je hebt eindelijk een plan, maar een nieuwe lockdown gooit roet in het eten. Herkenbaar?

Buurtkamer

Foto: Paula Bierma

Interview
afbeelding van Paula Bierma  
26 maart 2020

Met de #samensterktegencorona-raamposter brengt buurtwerker Paula Bierma vraag en aanbod in Steenwijk bij elkaar. Door krachten te verbinden bied je een stevig vangnet in je buurt.

Samen in de wijk

Foto: Paula Bierma

Blog
afbeelding van Paula Bierma  
11 juli 2019
Het blijft lastig om aan te geven wat al dat buurtwerk nu ‘oplevert’. Laat staan om het te meten. Toch probeert Paula Bierma de waarde van onverwachte ontmoetingen te duiden door ons mee te nemen met haar activiteiten.
Zorg en Boodschappen

Foto: Eddie Welker (Flickr Creative Commons

Instrument
afbeelding van Paula Bierma  
21 augustus 2018
De supermarkt is een plek waar mensen zich thuis voelen, waar het vertrouwd is. Daarom ook een mooie plek om hulp aan te bieden. Gewoon aan de koffietafel onder het genot van een bakje koffie of thee. Dat is in Steenwijkerland heel gewoon!