Platform voor buurtontwikkeling

Aanjager Energietransitie @ Paul Vlaar Advies
afbeelding van Paul Vlaar  
Met pensioen, maar nog niet uitgewerkt. Sinds 2016 ben ik actief in de energietransitie. Eerst in mijn eigen huis, kort hierop in de wijk Hoogkamp en in de stad Arnhem. Onze wijk wordt Toekomstwijk in het kader van het Gelders Energieakkoord. Alle 17000 wijken van Nederland krijgen de komende 20 jaar te maken met de energietransitie. We gaan van het aardgas af, woningen moeten geïsoleerd, we gaan zelf energie opwekken, liefst collectief in de wijk. Daarnaast gaan we auto's delen, elektrisch rijden, onze wijken vergroenen en onze leefstijl verduurzamen. Met # Krachtproef hebben we een manifest opgesteld dat pleit voor de inzet van opbouwwerkers om bewoners een actieve rol te geven. Een geweldige uitdaging voor opbouwwerkers en aanverwante sociaal ondernemers!
Allemaal WIJ

Foto: Erik Jacobs (Flickr Creative Commons)

Blog
afbeelding van Paul Vlaar  
29 juni 2016
    Wat betekent WIJ in het sociaal domein? Dat je ontevreden bewoners beteugelt of dat je juist kiest voor goed georganiseerde tegenspraak?
Wijsheid in de buurt

Foto: Sebastiaan ter Burg (Flickr Creative Commons)

Praktijkverhaal
afbeelding van Paul Vlaar  
31 mei 2016
  Een probleemwijk moet op de schop, vinden gemeente en corporaties. Maar bewoners, die verknocht zijn aan de wijk, zien dat anders. Wat doe je dan als buurtwerker?