Platform voor buurtontwikkeling

Kennisinstituut @ Movisie
afbeelding van Movisie  
Movisie is hét landelijk kennisinstituut voor een samenhangende aanpak van sociale vraagstukken. Samen met de praktijk ontwikkelen we kennis over wat echt goed werkt en passen we die kennis toe. De unieke rol van Movisie is het versnellen van leerprocessen. We zijn alleen tevreden als we een duurzame positieve verandering voor mensen in een kwetsbare positie realiseren. Lees meer op www.movisie.nl.
Praktijkverhaal
afbeelding van Movisie  
23 april 2021

Ondanks het imago van rijk stadsdeel staan de bewoners van Amsterdam-Zuid voor grote uitdagingen. Het online platform BUUV brengt wijkbewoners weer meer met elkaar in contact. 

Praktijkverhaal
afbeelding van Movisie  
15 april 2021

De verbinding van cultuur en welzijn kan de leefbaarheid van kwetsbare wijken vergroten. Initiatieven uit heel Nederland laten zien hoe ze dat doen.

Publicatie
afbeelding van Movisie  
1 april 2021

Uit de eerste Monitor Zorgzame Gemeenschappen blijkt dat bewonersinitiatieven van onmisbare waarde zijn, maar dat financiering een uitdaging blijft.

Blog
afbeelding van Movisie  
18 maart 2021

We zijn blij met actief burgerschap, ook bij het veilig houden van steden en buurten. Maar waar ligt de grens bij die initiatieven?