Platform voor buurtontwikkeling

Sociaal cultureer ondernemer @ Mariska van Andel
afbeelding van Mariska van Andel  
Hoi, ik ben Mariska, maatschappelijk cultureel ondernemer. Met veel enthousiasme houd ik me bezig met het opzetten van sociaal culturele projecten. Een voorbeeld hiervan is het maken van een boek met verhalen van ouderen en illustraties van kinderen. Ik enthousiasmeer mensen en zet ze in hun kracht. Ik hou van wisselend, dynamisch en doelgericht werken. Daarnaast spreek ik graag voor grote groepen mensen.
Community art tegen stigma's

Muurschildering San Boi

Artikel
afbeelding van Mariska van Andel  
28 augustus 2018

Mariska van Andel brengt verslag uit van het uitwisselingsproject in Spanje waar ze met de buurt het taboe rondom geestelijke gezondheid proberen te verbreken.  

Hoe kom je meer te weten over de cultuurbeleving van bewoners?
Artikel
afbeelding van Mariska van Andel  
19 juli 2018

Vorig jaar schreef Mariska van Andel over de ‘flatzitvrijdagen’: hangen in een flat en ondertussen onderzoek doen naar de waarde van cultuurparticipatie. Terugvliegend vanuit Manchester, waar ze net de resultaten hebben gepresenteerd, doet ze verslag.

Flatzitvrijdag: levensverhalen verzamelen in een gemiddelde Haagse flat
Praktijkverhaal
afbeelding van Mariska van Andel  
19 mei 2017

Waarom zou je je als buurtmaker bezighouden met de culturele belevenis van bewoners? Omdat het een mooie manier kan zijn om mensen dichter bij elkaar te brengen. Wat is immers mooier dan inzicht krijgen in hoe mensen zin geven aan hun leven?