Platform voor buurtontwikkeling

afbeelding van Judith van Iddekinge  
Ik ben sociaal geograaf, ondernemend, praktisch en heb ruime ervaring als procesmanager en beleidsadviseur wonen. Het liefst schrijf ik over innovatieve buurtinitiatieven op het snijvlak van wonen, ondernemen, groen en prettig samenleven. Ik wil actieve bewoners een stem geven, zodat ze beter zichtbaar worden voor professionals. LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/judithvaniddekinge/
Fieldlabs: leren met de buurt

Foto: Karen Eliot (Flickr Creative Commons)

Interview
afbeelding van Judith van Iddekinge  
7 mei 2018
Bruggen slaan tussen theorie en praktijk, hardnekkige grootstedelijke problemen aanpakken, een interdisciplinaire methodiek ontwikkelen voor onderzoek naar buurtontwikkeling. Hoe maak je al deze ambities waar?  
Op Gezonde Tour

Foto: DreamSupport

Blog
afbeelding van Judith van Iddekinge  
6 december 2017

Judith van Iddekinge dook in de wereld van de gezonde levensstijl en ontdekte de aanstekelijke kracht van buurtambassadeurs.
Van experimentele groei naar volwassen bloei

Foto's: Bloei en Groei

Praktijkverhaal
afbeelding van Judith van Iddekinge  
9 november 2017

Vrouwen zijn de bruggenbouwers in Zuidoost! Maar aan het zorgen voor anderen gaat self-care vooraf. Je kunt niet effectief voor anderen zorgen zonder eerst voor jezelf te zorgen.

Grip op je eigen buurt: bewoners kopen winkelpanden

Foto: Peter Eijkman (Flickr Creative Commons)

Praktijkverhaal
afbeelding van Judith van Iddekinge  
10 augustus 2017
  De Jan Evertsen BuurtCoöperatie (JEBC) wil winkelpanden kopen in de Amsterdamse Jan Evertsenstraat. Buurtbewoners, ondernemers en bezoekers willen namelijk zelf bepalen welke winkelier het pand mag huren.