Platform voor buurtontwikkeling

community builder @ Ideeënbrouwerij
afbeelding van Heleen van Praag  
Aanjager van Gouda Bruist, actief als bewoner en zelfstandige. Gespecialiseerd in het op gang brengen van een lokale beweging van onderop. Auteur van Bruisen, Brouwen, Binden - handboek voor lokale community builders. Hierin staat de aanpak (BRUISmethode) beschreven die we vanuit de Goudse praktijk hebben ontwikkeld. Brouwen en Bruisen zijn de metaforen voor alles wat gaat om levendigheid, plezier, creativiteit en actie. De tegenhanger van zwaar, stroperig, saai en problematisch. Over dit onderwerp geef ik ook regelmatig workshops en presentaties.
Teken-je-buurt

Foto: stock (123rf)

Instrument
afbeelding van Heleen van Praag  
8 november 2018
Wat zit er achter de voordeur? Heel veel talenten, capaciteiten en interesses, weet Heleen van Praag. Maar hoe breng je deze wirwar aan mogelijkheden in kaart?
Buurtkaart maakt wijkverbindingen zichtbaar

Foto: Brian Abeling (Flickr Creative Commons)

Instrument
afbeelding van Heleen van Praag  
25 september 2018
Als community builder ga je voor het ontstaan van meer relaties en kansen in de buurt. Resultaten van je inzet zijn vaak voelbaar, maar niet zichtbaar. Toch kun je ze zichtbaar maken. Heleen van Praag vertelt hoe.
Van een goed idee naar een bruisende buurt
Instrument
afbeelding van Heleen van Praag  
12 mei 2016

Hoe zorg je dat de doe-energie in de buurt niet verslapt of verdwijnt? Met de BRUISmethode wordt een goed idee ook werkelijkheid.