Platform voor buurtontwikkeling

Oprichter en algemeen coördinator @ Urban Villagers
afbeelding van Fenneke v.d. Deijl  
Urban Villagers speelt in op de kracht van de stad én van het dorp. En dat wordt gebundeld in een buurt. We bouwen bruggen tussen bewoners en beleid. En zelf combineer ik het praktische met het theoretische, laag met hoog en breed met smal. Strategisch en met gevoel voor elk individu. Meer over Urban Villagers vind je op urbanvillagers.org!
Vernieuwde ruimte in Amsterdam Zuid, Oproeien Zuid

Vernieuwde ruimte in Amsterdam Zuid, Oproeien Zuid

Artikel
afbeelding van Fenneke v.d. Deijl  
6 september 2018
Hoe kunnen burgerinitiatieven goed samenwerken met de gemeente? Nadat ze de drijfveren en organisatiekrachten van bewoners hebben verkend, verdiepen Fenneke van der Deijl en Anne de Zeeuw zich nu in de samenwerkingsvormen met de gemeente.
Organisatiekracht van bewoners

Foto: stock (123rf)

Artikel
afbeelding van Fenneke v.d. Deijl  
5 juli 2018
Je hebt een idee voor dat vergeten hoekje in je straat, maar hoe organiseer je dat? Na het verkennen van de drijfveren bij initiatiefnemers, duiken Fenneke van der Deijl en Anne de Zeeuw in de verschillende vormen waarop je je als initiatief kan organiseren.  
Ruimte nemen, krijgen en benutten

Foto: De Voortuin (Flickr)

Artikel
afbeelding van Fenneke v.d. Deijl  
22 mei 2018
  Hoe krijg je als burger meer recht in de publieke ruimte? En wat vraagt dat van de gemeente? In dit eerste deel van de reeks verkennen Fenneke van der Deijl en Anne de Zeeuw verschillende drijfveren voor het opeisen van zeggenschap in de publieke ruimte.  
Zo krijg je de prioriteiten van bewoners op de gemeentelijke agenda

Foto: reynermedia (Flickr Creative Commons)

Blog
afbeelding van Fenneke v.d. Deijl  
3 augustus 2017
  Nadat actieve bewoners in een wijk een netwerk hebben gevormd en er verschillende methodes zijn gebruikt om te weten wat er moet gebeuren in de wijk, maken de betrokken partijen afspraken over de samenwerking. Waar moet je rekening mee houden?