Platform voor buurtontwikkeling

Eindbaas @ Daniel Pit, Bureau voor Samenlevingsopbouw
afbeelding van Daniel Pit  
Ik ben een opbouwwerker in hart en nieren. In 2012 ben ik voor mezelf begonnen. Nu heb ik het voorrecht overal en nergens te mogen werken. Op dit moment houd ik mij vooral bezig met vakontwikkeling binnen het opbouwwerk en de doorontwikkeling van wijkteams.
Jongerenwerk

Foto: stock (123rf)

Interview
afbeelding van Daniel Pit  
14 mei 2019

De inspirator van Daniël Pit is net met pensioen. Voor de laatste keer gaat Daniël mee in de camper van Frank de Koster om terug te blikken op 20 jaar jongerenwerk op straathoeken en in bossen van Friesland.

De liefde van een opbouwwerker voor zijn vak

Foto: stock (123rf)

Blog
afbeelding van Daniel Pit  
14 februari 2019

Op Valentijnsdag staat, ook op Buurtwijs, de liefde centraal. Daniël Pit schrijft in deze blog over zijn liefde voor het opbouwwerk.

Wat is de drijfveer voor een opbouwwerker?

Foto: 123rf (stock)

Blog
afbeelding van Daniel Pit  
15 oktober 2018

Hoe verenig je het huidige pragmatisme in het opbouwwerk met de idealistische fundamenten die het vak kent? Daniël Pit neemt het voortouw en vertelt in deze blog hoe hij het doet.

Opbouwwerk verzakelijkt

Foto: Adam Cohn (Flickr Creative Commons)

Blog
afbeelding van Daniel Pit  
17 juli 2018

De aandacht voor wijken en buurten neemt weer toe en daarmee ook de vraag naar opbouwwerkers. Werk zat, maar wat wordt er dan gevraagd van die opbouwwerkers? En hoe sluit dat aan op het beeld dat opbouwwerkers van hun functie hebben?