Platform voor buurtontwikkeling

Eindbaas @ Daniel Pit, Bureau voor Samenlevingsopbouw
 
Ik ben een opbouwwerker in hart en nieren. In 2012 ben ik voor mezelf begonnen. Nu heb ik het voorrecht overal en nergens te mogen werken. Op dit moment houd ik mij vooral bezig met vakontwikkeling binnen het opbouwwerk en de doorontwikkeling van wijkteams.
Wat is de drijfveer voor een opbouwwerker?

Foto: 123rf (stock)

Blog
 
15 oktober 2018

Hoe verenig je het huidige pragmatisme in het opbouwwerk met de idealistische fundamenten die het vak kent? Daniël Pit neemt het voortouw en vertelt in deze blog hoe hij het doet.

Opbouwwerk verzakelijkt

Foto: Adam Cohn (Flickr Creative Commons)

Blog
 
17 juli 2018

De aandacht voor wijken en buurten neemt weer toe en daarmee ook de vraag naar opbouwwerkers. Werk zat, maar wat wordt er dan gevraagd van die opbouwwerkers? En hoe sluit dat aan op het beeld dat opbouwwerkers van hun functie hebben?  

Scheuren in sociaal weefsel

Foto: Andrew Black (Flickr Creative Commons)

Blog
 
12 februari 2018

Terwijl alle ogen gericht zijn op de Culturele Hoofdstad van Europa, Leeuwarden, maakt deze stad zich op voor een ingrijpende beslissing die tot afbraak van het sociaal weefsel lijkt te leiden.

Verder kijken dan de keukentafel

Foto: BuurtBalie

Blog
 
8 januari 2018

Geïnspireerd door het onderzoek ‘De beloften van nabijheid’ schreef Daniël Pit deze blog over de grenzen van het eigen netwerk en de kracht van het collectief.