Platform voor buurtontwikkeling

onderzoeker @ Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en Pluryn
afbeelding van Annica Brummel  
De buurt is een belangrijke plek om je thuis te voelen en sociale contacten met anderen zijn hierbij van belang. Voor sommige mensen is het niet vanzelfsprekend om contacten te maken of onderdeel te zijn van groepen. Soms heeft dat te maken met individuele aspecten, zoals straatangst of verlegenheid. Maar vaak heeft het ook te maken met de context, zoals beeldvorming van anderen. Om te zorgen dat de buurt voor iedereen een fijne plek is om je thuis te voelen is het dus van belang om aandacht te hebben voor individu en context. Ik heb lange tijd in het opbouwwerk gewerkt, eerst als opbouwwerker en later als projectleider, onder andere bij Bindkracht10 in Nijmegen. Ik werk nu als onderzoeker bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en als onderzoeker bij Pluryn. Op beide plekken houd ik me bezig met de thema's 'sociale inclusie' en 'wijkgericht werken'.

Bron 123RF

Blog
afbeelding van Annica Brummel  
23 maart 2021

Waarom is het belangrijk om de leefwereld centraal te stellen?

kersthartjes
Blog
afbeelding van Annica Brummel  
31 december 2020

‘Eén crisis en mensen weten elkaar te vinden. Waar heb je dan een opbouwwerker nog voor nodig?', vroeg oud-opbouwwerker Annica Brummel zich af en ging in gesprek met 

De kunst van het verbinden

Foto: stock (123rf)

Opinie
afbeelding van Annica Brummel  
10 oktober 2019
’Hoi, ik wil je bedanken dat je voor mij die school hebt gezocht.’ Een bedankkaartje voor een opbouwwerker. Annica Brummel werd erdoor gegrepen en onderzoekt vijf handelingen die je als opbouwwerker in kan zetten om het verschil te kunnen maken.
Ik ben maar een vrijwilliger

Foto: stock (iStock)

Blog
afbeelding van Annica Brummel  
19 september 2019
Vrijwilligerswerk is hot! Of toch niet? Annica Brummel overdenkt de waarde van vrijwillige inzet en de spanning die dit oplevert in relatie tot de standaard binnen de samenleving: het hebben van een betaalde baan.