Platform voor buurtontwikkeling

Eigenaar @ Overbuur
afbeelding van Anja Maas  
Soms schrik ik er zelf van: ik ben al ruim 25 jaar beroepsmatig (en privé) betrokken bij allerlei vormen van bewonersparticipatie. En dat blijft onverminderd nodig en inspirerend. Vanuit mijn bureau Overbuur help ik gemeentes, woningcorporaties en welzijnsinstellingen de fijne kneepjes van het vak te leren. Want bewonersparticipatie kan ingewikkeld zijn, zeker als je uit bent op een vruchtbaar en duurzaam resultaat. Sinds kort deel ik mijn kennis ook via blogs: Eerste Hulp bij ParticipatiePaniek. je vindt ze op mijn website www.overbuur.nl. Op verzoek komt ook jouw brandende vraag aan de orde!
ijsbergduik

Foto: stock (123rf)

Instrument
afbeelding van Anja Maas  
21 februari 2019
Wat doe je als bewoners het niet met elkaar eens worden over de inrichting van de openbare ruimte of het gebruik van een buurthuis? Anja Maas biedt Eerste Hulp bij Participatiepaniek en laat botsende bewoners een ijsberg-duik nemen.
Is mijn project ‘participatie-proof’?

Foto: Sarah Reid (Flickr Creative Commons)

Blog
afbeelding van Anja Maas  
5 april 2018
Anja Maas is een expert op het gebied van bewonersparticipatie. Zij krijgt regelmatig vragen over hoe ze haar werk doet of situaties aanpakt. Daarom besloot ze hulp-blogs te schrijven. Deze keer vraagt ze zich af: hoe participatie-proof is mijn project?  
Boze bewoners

Foto: stock (123rf)

Blog
afbeelding van Anja Maas  
7 februari 2018
Anja Maas is een expert op het gebied van bewonersparticipatie. Zij krijgt regelmatig vragen over hoe ze haar werk doet of situaties aanpakt. Ze besloot daarom hulp-blogs te schrijven. In deze blog zoomt ze in op agressie en ondermijnend gedrag dat soms onontkoombaar is in contact met bewoners.