Platform voor buurtontwikkeling

Wat houdt dat eigenlijk in, methodisch werken? Wat zijn de bouwstenen, en wat kun je ermee? Een doorlopend gesprek over de relevantie van evidence informed werken.

Er zijn zoveel mensen met groene ambities voor hun buurt. Hoe mooi is het als je samen een levendig netwerk vormt dat meedeint met de seizoenen en de buurt meer klimaatbestendig maakt? Vanuit die droom creëerde Sacha een groene beweging in Almere: Groene Buur.

Zomaar aan een buurtactiviteit meedoen of langsgaan bij een club die je niet kent? Een camera of microfoon helpt bewoners om op onderzoek uit te gaan en vragen te stellen. Zo verrijken Stadsreporters hun eigen wereld en die van meekijkende buurtgenoten.

Op een fijne manier samenleven met buren die verschillen in afkomst, religie en cultuur, hoe doe je dat? Deze buurtmakers werken met veel passie aan ontmoetingen die de buurt tot een fijne plek maken.

Zo zetten we jouw praktijkkennis om in een verhaal. Hier lees je wat je nodig hebt aan ingrediënten en hoe je die kunt verzamelen. Jij verzamelt het materiaal, samen schrijven we het verhaal.