Platform voor buurtontwikkeling

Je zou er opgewekt van worden...

Besmettelijke doe-energie in Amsterdams wooncomplex
Praktijkverhaal
afbeelding van Birgit Oelkers  
afbeelding van Irma Vroegop  
8 mei 2016
Amsterdam Zuid-Oost

Amsterdam Zuid-Oost (foto Karen Eliot, Flickr Creative Commons)

In de Koornhorst in Amsterdam Zuid-Oost kwamen oudere bewoners zelf in de benen: sfeer en relaties in de flat verbeterden aanzienlijk. Hoe kon dat?

De Koornhorst is een flatgebouw in Amsterdam Zuid-Oost met ruim 360 sociale huurappartementen. Er wonen 55-plussers uit alle windstreken. In het voorjaar van 2014 liepen wij (twee sociale ondernemers, red.) zes weken lang in en uit. We spraken met bewoners en teamleden, maakten ruimte voor mensen met ideeën, ondersteunden hen bij het nemen van initiatief en bij het voelen van eigenaarschap bij de veranderingen die zij wensten. Voor ons was het geen aanpak of project, maar de start van iets nieuws. Van Amstelring kregen we de ruimte. Om goedgemutst, nieuwsgierig en respectvol te verkennen welke bijzondere mensen op deze plek wonen.

Lees hier (PDF) verder.

 

afbeelding van Birgit Oelkers  

Birgit Oelkers

In Baarn ben ik actief in LOKAAL-O, een plek voor creatieve denkers en doeners, energiecooporatie Energiek Baarn en buurtetentjes. In mijn werk, vanuit Plan&Aanpak, ben ik bezig met community building.
afbeelding van Irma Vroegop  

Irma Vroegop

Binnen het sociale domein werk ik als (inhoudelijk) procesbegeleider aan vernieuwing die uitgaat van de kracht van mensen, hun sociale netwerken en gemeenschap.

Reageer op dit artikel

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.